Ga naar de inhoud

Over Anita

Mijn naam is Anita Donkers.
Al van jongs af aan ben ik op diverse vlakken met creatieve activiteiten bezig. Het omgaan met middelen en mogelijkheden is mij met de paplepel ingegeven. Deze creativiteit wilde ik professionaliseren. Vandaar mijn keuze voor dit vak. In 1995 ben afgestudeerd aan de HSAO te Sittard als Vaktherapeut Beeldend.

Sinds 1998 ben ik werkzaam bij GGZ Oost Brabant. In de loop der jaren heb ik een brede ervaring op kunnen doen met diverse doelgroepen en hulpvragen. Momenteel ben ik binnen deze organisatie werkzaam binnen de deeltijdbehandeling volwassenzorg te Helmond.

In 2022 ben ik mijn eigen praktijk begonnen. Mijn ruime ervaring wilde ik op een bredere manier gebruiken om een grotere groep mensen te bereiken. Mijn positieve ervaringen binnen mijn vakgebied wilde ik met een grotere doelgroep delen.
Ik werk vanuit de positieve psychologie, vanuit een client centered invalshoek. Dit wil zeggen dat ik uitga van de mogelijkheden die ieder mens in zich heeft. Deze mogelijkheden zijn de kracht van ieder mens. Ik ga op een creatieve manier op zoek naar een behandelvorm die het best aansluit bij jouw problematiek, ook wanneer een diagnose niet duidelijk te stellen is. Mijn rustige aard en ruime ervaring maken dat ik op een flexibele manier in kan spelen op een divers scala van hulpvragen.

Om kwaliteit te waarborgen sta ik geregistreerd in het Register voor Vaktherapie, ben ik lid van de Nederlandse Vereniging voor Beeldende Therapie, van de Federatie voor Vaktherapeutische Beroepen. Verder ben ik geregistreerd lid van de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg en van het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg.